آیا کسب درآمد از اینترنت آسان است؟

 یکشنبه 17 دی 1396

شاید شما هم این روزها تبلیغات زیادی در مورد کسب درآمد از اینترنت، راه اندازی وب سایت در کمترین زمان، دوره های آموزشی پولسازی سریع و داستانهایی در مورد ثروتمند شدن افراد مختلف از طریق اینترنت مشاهده کرد ه اید. افراد زیادی هستند که تصور درستی از کسب ثروت از طریق محیط اینترنت را ندارند و فکرمی کنند که می توان بدون زحمت به موفقیت بالایی در این حوزه دست یافت. عده ای هم از این موضوع استفاده کرده و دوره های آموزشی با شعارهایی مانند خودتان طراح سایت خودتان باشید یا چگونه در یکسال یک میلیارد تومان از اینترنت درآمد کسب کردم و... طراحی می کنند و مطالب آنها را با قیمت های بالا به فروش می رسانند.

در این مقاله می خواهم به سوالات زیر پاسخ بدم:

  • آیا کسب درآمد از اینترنت آسان است؟
  • چگونه باید از اینترنت درآمد داشته باشیم و برای خود ثروت ایجاد کنیم؟
  • آیا به راحتی و بدون زحمت می توانیم از اینترنتی درآمد داشته باشیم؟

اولین نکته ای که باید برای پاسخ دادن به این سوالات در نظر گرفت این است که برخی از افراد اینترنت را به عنوان بازاریابی برای ایجاد شغل در نظر میگیرند و برخی دیگر از بستر اینترنت برای کارآفرینی استفاده می کنند. این دو موضوع با هم خیلی متفاوت هستند، در واقع عده ای به دنبال شغل اینترنتی هستند و برخی دیگر به عنوان راه اندازی کسب و کار اینترنتی می باشند.

تصوراتی که در مورد راه سریع پول درآوردن از اینترنت وجود دارد

به خاطر دارم که چند سال پیش فردی نزد من آمد و به من گفت که کارمند است و زمان زیادی برای فعالیت بر روی سایت اینترنتی ندارد و از طرف دیگر می خواهد سایتی برایش طراحی کنم که ماهانه یک میلیون تومان برایش درآمد ایجاد کند، از طرف دیگر پول زیادی برای راه اندازی سایت هم ندارد و می تواند تا پانصد هزارتومان هزینه کند! متاسفانه افراد زیادی این تصور را دارند که در محیط مجازی پول زیادی وجود دارد و افرادی هستند که بدون زحمت می توانند پول زیادی از این محیط درآورند. در واقع پول درآوردن سریع اینترنتی برای بسیاری از افراد دغدغه است و می خواهند بدون اتلاف وقت و خیلی سریع از اینترنت کسب درآمد کنند.
مهمترین تفاوت بین محیط اینترنت و محیط سنتی این است که در اینترنت، دانش و تجربه حرف اول را می زند و وزن بالاتری نسبت به سرمایه دارد. در واقع حتی اگر شما سرمایه زیادی داشته باشید، باز هم نمی توانید به موفقیت برسید مگر اینکه دانش کافی برای فعالیت در این محیط را داشته باشید. از طرف دیگر اگر دانش بالایی در این حوزه داشته باشید، با طراحی استراتژی های مناسب می توانید با روش های کم هزینه مانند بازاریابی ویروسی، بازاریابی درونگرا و بازاریابی ویروسی کسب و کار خود را رشد دهید و نیاز به سرمایه اولیه زیادی برای راه اندازی کار ندارید. اما نکته اینجاست که شباهت های زیادی بین دنیای واقعی و محیط مجازی وجود دارد و اینگونه نیست که بدون زحمت بتوانید درآمد کسب کنید.
بسیاری از مردم صرفا نمونه های موفق را می بینند و به نمونه های شکست خورده توجه نمی کنند، به عنوان مثال سایت های زیادی در زمینه فروش محصولات به صورت اینترنتی قبل و بعد از سایت دیجی کالا راه اندازی شده اند و شکست خورده اند. اما وقتی صحبت از فروش اینترنتی می شود، اکثر افراد این تصور را دارند که می توانند با استفاده از یک لپ تاپ در منزل خود فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنند و مانند دیجی کالا فروش بالا داشته باشند! افراد و شرکت هایی هم هستند که تبلیغات می کنند که ما می توانیم یک سایت مشابه دیجی کالا برای شما طراحی کنیم و بابت آن هزینه دریافت می کنند در حالیکه همه ما می دانیم که هیچکدام از این سایت ها موفق نخواهند شد.

کسب درآمد از اینترنت و درآوردن پول اینترنتی

ایده کسب و کار اینترنتی چقدر اهمیت دارد؟

اولین موضوع که باید به آن توجه داشت این است که در محیط اینترنت، نحوه اجرای کار به مراتب مهمتر از ایده اولیه است. در صورتی که بهترین ایده را داشته باشید اما نتوانید آن را به خوبی اجرا کنید، به نتیجه لازم نخواهید رسید، از سوی دیگر بسیاری از شرکت های موفق در اینترنت برای شروع ایده جدیدی نداشتند بلکه صرفا دنباله رو دیگران بودند، اما توانستند ایده آنها را به نحو بهتری اجرا کنند، شرکت هایی مانند گوگل، فیسبوک، آمازون و... از این قبیل شرکت ها هستند.
در ایران نیز، بسیاری از سایت های موفق ایده خود را از سایت های مشابه در دنیا کپی برداری می کنند، کافه بازار از گوگل پلی ایده می گیرد، آپارات از یوتیوب، دیجی کالا از آمازون و... بنابراین برای شروع فعالیت در اینترنت لزوما نباید ایده جدیدی داشته باشید و نحوه اجرا و استراتژی شما اهمیت بسیار بالاتری دارد. همچنین استفاده از تکنیکهایی مانند بازاریابی ویروسی که با استفاده از محتوای جذاب و تکنیکهایی که باعث می شود کاربران محتوای شما را به صورت دهان به دهان یا از طریق شبکه های اجتماعی به دوستان خود منتقل کنند، اثربخشی بسیار بالایی دارند بدون اینکه لازم باشد شما هزینه زیادی برای این کار انجام دهید و بیش از سرمایه در این کار، خلاقیت و دانش شما تاثیر گذار است.

آیا راه اندازی سایت اینترنتی برای کسب درامد کافی است؟

در محیط اینترنت داشتن یک وب سایت به تنهایی کمک زیادی به شما نخواهد کرد، سایت های بسیار زیادی تا کنون طراحی شده اند که در حال خاک خوردن هستند و کسی آنها را نمی بیند. اگر بهترین وب سایت را از نظر گرافیک، محتوا، سرعت، امنیت، تجربه کاربری و... داشته باشید اما این سایت بیننده ای نداشته باشد، ارزشی ندارد. درست مانند بهترین کتاب آموزشی که هیچ کس تا کنون آن را نخواهند است یا برگزاری مهمانی بدون اینکه مهمان داشته باشد. بنابراین اولین مرحله از کار این است که برای سایت خود بیننده ایجاد کنید، کاربر اینترنت معمولا از سه طریق به سایت شما مراجعه می کند:

  • به صورت مستقیم
  • از طریق جستجو در اینترنت
  • از طریق تبلیغات در سایت های دیگر و شبکه های اجتماعی

در اولین مرحله باید برای افزایش بازدید از طریق سه کانال فوق برنامه ریزی کنیم و سپس به این موضوع فکرکنیم که از کاربری که به سایت ما مراجعه کرده است بخواهیم کار خاصی را انجام دهد؟ شاید به ذهن شما خطور کند که از طریق ارائه پیشنهاد تخفیف از او بخواهیم که از ما خرید کند، اما این اتفاق معمولا رخ نمی دهد زیرا کاربران شناختی از سایت شما ندارند و به شما اعتماد نمی کنند. بنابراین در اولین مرحله باید اعتماد انها را به سایت خود جلب کنیم و این کار می تواند با ارائه گواهینامه ها و افتخارات شرکت، نظر مشتریان قبلی و یا حتی ارائه گارانتی و ضمانت عودت وجه در صورت عدم رضایت از کالا شکل بگیرد. همچنین می توانید با ارائه محصولات رایگان به صورت الکترونیک توجه کاربران را به سایت خود جلب کنید و از آنها بخواهید که با ارائه اطلاعات خود از قبیل نام و ایمیل، هدیه خود را دریافت کنند. سپس با ارائه محتوای مفید از طریق ایمیل از آنها بخواهید که به سایت شما مراجعه کنند و به مرور اعتماد آنها را نسبت به خود جلب کنید.
در نهایت پس از اینکه کاربران به شما اعتماد کرده و از سایت شما خرید کردند، با ارائه خدمات مناسب به انها، مشتریان خود را تبدیل به هوادار کنید و از طریق فروش به مشتریان قبلی و معرفی کاربران جدید از طریق مشتریان قبلی فروش خود را افزایش دهید. استانداردهایی برای این موضوع در محیط اینترنت وجود دارد که یکی از معروفترین آنها فریمورک RACE است، در این فریمورک فعالیت های بازاریابی شما به چهار بخش تقسیم می شود: کسب کاربر جدید و ایجاد ترافیک روی سایت، درخواست فعالیت از طرف کاربر (مثلا عضویت در خبرنامه)، تبدیل کاربر به مشتری و نهایتا تبدیل مشتری به وفادار و ایجاد تعامل بیشتر با مشتریان فعلی.


کسب درآمد از کسب و کار اینترنتی

شغل اینترنتی

محیط اینترنت فضای مناسبی برای افرادی که به دنبال شغل اینترنتی هستند ایجاد کرده است تا از این طریق بتوانند در منزل برای خود کار داشته باشند و به صورت دورکاری کار کنند. اینگونه کارها شامل فعالیت های فریلنسری، کارهای گرافیکی، برنامه نویسی، ترجمه متون، تولید محتوا و... است. همچنین برای انجام برخی از کارها بازارهایی جهت ارائه و تعریف کار و همچنین انجام آن وجود دارد.

بنابراین افرادی که به دنبال کار اینترنتی هستند و تمایل دارند زمان کاری دست خودشان باشد، همچنین امکان کار در منزل را دارند می توانند از مزایای شغل اینترنتی و کار در منزل بهره ببرند. اینگونه شغل ها برای خانم های خانه دار و همچنین دانشجویان حالت ایده آل را دارد.مشاغل زیادی برای کار در محیط اینترنت مناسب هستند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • طراحی گرافیک و کارهای هنری
  • ساخت ویدئو و انیمیشن
  • نویسندگی محتوا
  • برنامه نویس کامپیوتر
  • بازاریاب اینترنتی و سیستم های همکاری در فروش
  • بازاریاب تلفنی و منشی گری
  • و سایر کارهایی که با استفاده از کامپیوتر و موبایل و حتی تلفن می توان انجام داد.

هر یک از موارد بالا می توانند برای شما درآمد داشته باشند، بخصوص اگر تخصص مناسب در زمینه آنها را داشته باشید. برای اطلاعات بیشتر در مورد مشاغل اینترنت و پول درآوردن از اینترنت می توانید مقاله پولدار شدن اینترنتی را در سایت جت مطالعه نمایید. دقت کنید که بازاریاب اینترنتی با ویزیتوری یا فروش تلفنی بسیار متفاوت است و شامل روش های مختلف در زمینه دیجیتال مارکتینگ است مانند: سئو، تبلیغات گوگل، بازاریابی شبکه های اجتماعی، ایمیل مارکتینگ و... که می توانند به صورت جاذبه ای عمل کنند و با بازاریابی سنتی که حالت فروش تلفنی دارد کاملا متفاوت است.

راه اندازی کسب و کار اینترنتی

راه اندازی کسب و کار اینترنتی مزایای زیادی به نسبت کسب و کارهای سنتی دارد و افرادی که تمایل به راه اندازی کسب و کار در محیط اینترنت دارند دیدگاه متفاوتی دارند و فرآیندهای بیشتری را باید طی کنند. برخی از مزایای کسب و کار اینترنتی عبارتند از:

  • امکان راه اندازی کسب و کار با هزینه کمتر نسبت به کسب و کار سنتی
  • عدم وابستگی به زمان و مکان
  • ایجاد درامد پایدار
  • تحلیل آمار کسب و کار
  • و...

در کسب و کارهای اینترنتی امکان تحلیل کلیه اتفافات و همچنین ایجاد درآمد پایدار وجود دارد. منظور از درآمد پایدار درآمدی است که وابستگی به کار کردن شما ندارد، در واقع بدون اینکه نیاز باشد کار انجام دهید، درآمد خواهید داشت. در نظر داشته باشید، راه اندازی کسب و کار در اینترنت به دو شیوه انجام می شود:

  • تجارت الکترونیک: در این نوع از کسب و کارها، اینترنت به عنوان بازاری جهت دسترسی به مشتری استفاده می شود. این نوع کسب و کارها بدون اینترنت هم به زندگی خود ادامه می دهند و اینترنت برایشان مشتری بیشتری ایجاد می کند و خدمت رسانی آنها را ساده تر می کند.
  • کسب و کار اینترنتی:  این نوع از کسب و کارها بدون اینترنت نمی توانند فعالیت کنند و تمام فرآیندهای آنها در بستر اینترنت انجام می شود.

مدل سازی روش های درآمد از اینترنت و همچنین مدل های کسب درآمد را در مقالات قبلی کامل توضیح داده ام، برای مشاهده آنها کافیست که در سایت جستجو کنید، به عنوان مثال مدل کسب درآمد از اینترنت از روش تبلیغات را می توانید مطالعه نمایید.

اندازه گیری و تحلیل

برخلاف بازار سنتی، اینترنت قابل اندازه گیری است! همه فرآیندها، اتفاقات، منابع و ... را می توانید بررسی و تحلیل نمایید و بر همان اساس فرآیندهای خود را بهبود دهید. روش های مختلف برای افزایش درآمد را آزمایش کنید و همچنین نیازها و خواسته های مخاطب را اندازه بگیرید. برای اینکه فروش خود را دو برابر کنید، می توانید بازدید سایت را دوبرابر کنید و نرخ تبدیل را بهبود بخشید. رقبای خود را می توانید زیرنظر بگیرید و روند اتفاقات جامعه را تحلیل کنید، همه این مسائل باعث می شود که بتوانید رونق بیشتری به کسب و کار خود بدهید.

جمع بندی

با توجه به نکاتی که در این مقاله مطرح کردم، کسب درآمد از اینترنت با وجود اینکه برای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی هزینه کمتری به نسبت کسب و کار سنتی دارد اما به همان میزان دانش و تجربه وزن بیشتری دارد و اهمیت بالاتری دارد. در واقع اگر دو نفر مختلف را در نظر بگیریم که شخص اول میلیاردها تومان سرمایه دارد و شخص دوم دانش بالایی در اینترنت دارد، شخص اول در بازار سنتی موفق خواهد بود و شخص دوم در بازار اینترنت.

پول درآوردن از اینترنت برخلاف تصور بسیاری از افراد، کار ساده ای نیست، زمانی می توانید این کار را انجام دهید که دانش این کار را داشته باشید. در واقع اینطور نیست که بدون دانش کافی و تجربه بتوانید از اینترنت درآمد داشته باشید، سرمایه گذاری هم به تنهایی کافی نیست، بلکه باید در مورد اینترنت اطلاعات داشته باشید.

بنابراین، گرچه ورود به حوزه اینترنت به نسبت بازار سنتی، سرمایه بالایی نیاز ندارد اما فعالیت در این حوزه نیازمند دانش، صبور بودن، صرف زمان و برنامه ریزی  است. همچنین بر خلاف تصور بسیاری از افراد، فعالیت-های بازاریابی دیجیتال ارزان نیست و موفقیت در این حوزه به صورت سریع اتفاق نمی افتد. امیدوارم که در سال جدید، با برنامه ریزی بهتر و استفاده از دانش افراد متخصص در این حوزه بتوانید استفاده مفیدی از محیط اینترنت برای رشد کسب و کار خود داشته باشید و این نکته را در نظر بگیرید که کسب و کارهای نوپا با استفاده از محیط وب توانسته اند دسترسی سریع و راحتتری به مخاطب داشته باشند و اگر تا چند سال آینده وارد این حوزه نشوید، ممکن است کسب و کار شما تحت تاثیر این موضوع قرار گیرد و از بین برود.

مطالب مرتبط
مطالب من را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
امتیاز:
captcha