دیساوو کردن سایت: چجور سایت هایی را بهتر است disavow بکنیم؟

 یکشنبه 16 مهر 1396

پس از اینکه گوگل در سال 2011 الگوریتم های ضد اسپم خود را توسعه داد و الگوریتم هایی مانند گوگل پاندا و گوگل پنگوئن بوجود آمدند، اتفاق جدیدی در دنیای سئو افتاد و مفهوم جدیدی به نام سئو منفی بوجود آمد.

در دنیای سئو پس از 2011 فقط خودمان نبودیم که می توانستیم بر روی نتایج سایتمان در گوگل تاثیر بگذاریم، بلکه رقبای ما نیز می توانستند رتبه های ما را نابود کنند. از همان روز اولی که الگوریتم پنگوئن منتشر شد، من با تحلیل این اتفاق در مقاله ای که همان روزها در سایت rezashirazi.com نوشته بودم، از این ماجرا خبر دادم. امروزه سایت های زیادی وجود دارند که خدمات سئو منفی ارائه می دهند و به صورت تضمینی رتبه رقیب شما در گوگل را نابود می کنند.

سئو منفی شامل موارد زیادی می شود که تشریح آنها در موضوع این مطلب نمی گنجد، اما یکی از روش هایی که در سئو منفی انجام می شود ایجاد لینک های اسپم از سایت های دیگر است. در این مقاله می خواهم در مورد روش غیرفعال کردن این لینک ها و همچنین تکنیکهای تشخیص لینک های اسپم صحبت کنم و دیساوو کردن سایت را به شما آموزش دهم.

بک لینک ها چه تاثیری در رتبه سایت دارند؟

بسیاری از سئو کارها تمرکز خود در سئو را بر روی سئو خارجی و بک لینک ها قرار داده اند. این کار تا قبل از سال 2011 به خوبی جواب می داد و برای اینکه سایتی در گوگل رتبه خوب کسب کند، وزن پارامترهای سئو خارجی بیشتر از سئو داخلی بود، اما به مرور با گسترش الگوریتم پنگوئن و روش های سخت گیرانه گوگل کیفیت بک لینک ها اهمیت بیشتری پیدا کرد.

از طرف دیگر بک لینک ها می توانند تاثیرهای زیر را در سئو داشته باشند:

  • تاثیر مثبت دارند: بک لینک های مرتبط از سایت های معتبر
  • تاثیری ندارند: بک لینک های معمولی از سایت های که امتیاز صفر دارند
  • تاثیر منفی دارند: بک لینکهای نامرتبط از سایت هایی که لینک خروجی زیاد دارند و اسپم هستند

بنابراین یکی از مهمترین کارهایی که یک سئو کار باید انجام دهد مدیریت وضعیت لینک های سایت است.

آموزش دیساوو کردن لینک های سایت

چه نوع بک لینک هایی باعث جریمه شدن ما خواهند شد

برخی از بک لینک ها می توانند به راحتی باعث شوند که سایت شما از نتایج گوگل محو شود، برخی از انواع آنها عبارتند از:

  • بک لینک های ناگهانی: بک لینک هایی که به صورت فراوان در بازه زمانی کوتاه ایجاد می شوند
  • بک لینک های موقتی: بک لینک هایی که موقت هستند و بعد از مدتی حذف می شوند، معمولا اینگونه بک لینک ها در اثر تبلیغات خود شما در کانت ها، انجمن ها، بلاگ ها و یا خرید تبلیغات لینکی بوجود می آیند و با حذف شدن آنها گوگل متوجه می شود که آنها به صورت موقت و مصنوعی ایجاد شده اند.
  • بک لینک های اسپم: بک لینک هایی که از سایت های اسپم ایجاد می شوند، اینگونه سایت ها محتوای تکراری دارند و لینک های خروجی زیاد دارند. معمولا محتوای این سایت ها از طریق روبات های خبرخوان پر می شود و کیفیت مناسبی از نظر محتوایی ندارند.
  • بک لینک هایی که با کلمه کلیدی هدف لینک شده اند: اینگونه بک لینک ها هدفشان صرفا افزایش رتبه صفحه مورد نظر در گوگل است، به سرعت افزایش می یابند و گوگل متوجه می شود که از طرف شما برای بهبود رتبه صفحه مورد نظرتان ایجاد شده اند، در این هنگام، گوگل برعکس عمل می کند و رتبه شما را کاهش می دهد.
  • بک لینک های غیرطبیعی با محتوای کپی: محتوای کپی از سایت های دیگر که صرفا با هدف ایجاد بک لینک برای شما بوجود آمده اند، به عنوان مثال خبری که در سایت های مختلف پخش می شود و به سایت شما لینک داده است، در صورتی غیرطبیعی کپی شود و حالت رپورتاژ آگهی داشته باشد که همزمان در سایت های زیادی منتشر می شود می تواند برای رتبه سایت شما بسیار مضر باشد.

چگونه لینک های مشکل دار را تشخیص دهیم ؟

بهترین و ساده ترین کار برای پیدا کردن لینک های اسپم بر روی سایتی که دارید، این است که از ابزار گوگل وبمسترتولز استفاده کنید. در وبمستر تولز از منوی سمت چپ گزینه Search Traffic را انتخاب کرده و بر روی آیتم Links to your Site کلیک کنید.

در این بخش می توانید لینک های ورودی به سایت خود را مشاهده کنید. بر روی صفحاتی که لینک های بیشتری دریافت کرده اند (معمولا صفحه اصلی وب سایت) کلیک کنید و وارد صفحه ای شوید که لیست سایت هایی که به شما لینک داده اند را در آن مشاهده می کنید. در این صفحه گزینه های زیر را خواهید داشت:

  • Download this table
  • Download more sample links
  • Download latest links

بر روی گزینه Download latest links کلیک کنید و فایل اکسل لینک های ورودی به سایت خود را ذخیره نمایید. در فایل اکسل دو ستون وجود دارد که اطلاعات مربوط به صفحه ای که به شما لینک داده شده و تاریخ پیدا کردن لینک توسط گوگل را نمایش می دهند.

لیست را بر اساس تاریخ مرتب کنید و لینک ها را بررسی کنید و ببینید که مشکلاتی که در بخش قبل این مقاله ذکر شد را دارند یا نه، اگر مشکل دارند آنها را به لیست دیساوو اضافه کنید و در غیر اینصورت به لینک بعدی بروید.

شما به دو صورت می توانید لینک ها را دیساوو کنید:

  1. یک آدرس اینترنتی خاص را disavow کنید: در این صورت باید در فایل متنی که درست می کنید از دستور url: استفاده کنید و پس از آن آدرس صفحه مورد نظر را وارد کنید
  2. یک دامنه اینترنتی به همراه زیردامنه های آن را disavow کنید: در این صورت باید از دستور domain: استفاده کنید و آدرس دامنه را در جلوی آن بنویسید.

در نظر داشته باشید که لازم نیست همیشه کل یک دامنه را دیساوو کنید، بلکه در بسیاری از مواقع ممکن است یک آدرس از یک دامنه برای شما مفید و یک آدرس دیگر مضر باشد.

نکته مهم : بسیار دقت کنید

در بسیاری از مواقع لینک ها می توانند برای سایت شما مفید باشند، بنابراین استفاده از ابزار Disavow tools یک شمشیر دولبه است که می تواند برای سایت شما مفید باشد یا اینکه به رتبه سایت شما لطمه بزند. در صورتی که اشتباها لینک های مفید را Disavow کنید، رتبه سایت شما افت خواهد کرد و اگر لینک های مضر را دیساوو کنید، رتبه شما بهبود پیدا می کند.

بنابراین تشخیص اینکه چه لینک هایی مفید هستند و چه لینک هایی مشکل دارند کار بسیار با اهمیتی است و دقت بسیار زیادی در این زمینه باید انجام دهید.

نتیجه گیری

متاسفانه در ماه های اخیر شاهد رشد بی رویه سایت های اسپم در زبان فارسی هستیم. این موضوع در بسیاری از مواقع به صورت هدفمند برای کاهش رتبه سایت های رقبا اتفاق می افتد. یعنی افرادی سایت های اسپم راه اندازی می کنند برای اینکه سایت های مورد نظر خود را از نتایج گوگل خارج کنند. از طرف دیگر لینک های دیگر اسپم ورودی به سایت های اینترنتی نیز در اسپم شدن و خارج شدن آنها از نتایج گوگل تاثیر گذارند.

در چنین حالتی هوشیاری مدیران سایت ها و disavow کردن سایت های اسپم از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین یکی از کارهایی که یک سئو کار باید انجام دهد، بررسی لینک های ورودی و مدیریت کردن آنهاست.

امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد و منتظر دریافت نظرات شما عزیزان هستم.

مطالب مرتبط
مطالب من را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
امتیاز:
captcha