Exact Match Domain یا emd چیست

 یکشنبه 14 دی 1393

یکی از کاربران سایت در مورد Exact Match Domain یا emd از من سوال پرسیده بودن و اینکه در مورد این پارامتر توضیح بدم. همانطور که میدانید گوگل پارامترهای زیادی برای رتبه بندی و دادن امتیاز به صفحات اینترنتی داره و بر اساس اونها به صفحات اینترنتی امتیاز میده. این پارامترها را میشه از جهات مختلف طبقه بندی کرد و در مورد آنها تحقیق و آزمایش انجام داد.

تعدادی از پارامترهایی که گوگل در نظر میگیره به دامنه سایت مربوط میشه، برخی از این پارامترها عبارتند از:

  • عمر دامنه: در گذشته به این صورت بود که هر دامنه ای قدمت بیشتری داشت دامنه مفیدترین در نظر گرفته میشد و اعتبار بیشتری کسب میکرد. اما به مرور موتورهای جستجو پیشرفت کردند و زمان فوق اگر سایت جدیدی آپلود بشه و سایت تغییر پیدا بکنه از نو محاسبه میشه. البته اینکه دقیقا گوگل یا موتورهای جستجو در این مورد به چه صورت برخورد میکنند به طور دقیق مشخص نیست اما تحقیقاتی که انجام شده به این صورت موضوع را بیان میکنه.
  • وجود کلمه کلیدی در نام دامنه : این هم یکی از پارامترهایی است که مورد بررسی قرار میگیره. باید در نظر داشت که مترجم گوگل ترجمه کلمات را هم به عنوان یک معیار در نظر داره و مثلا اگر ترجمه انگلیسی یک عبارت در نام دامنه باشه از نظر گوگل اهمیت داره.
  • پسوند دامنه : پسوند دامنه نشان دهنده ماهیت آن است و پسوندهای مختلف امتیازهای خاصی دارند بخصوص در مورد پسوندهای دو حرفی که برای مکان ها هستند این موضوع صدق میکند.
  • مقادیر DNS دامنه : این موضوع نیز اهمیت خاص خود را دارد و گوگل پارامترهایی را در این مورد مد نظر قرار میدهد.
  • Exact Match Domain یا emd : به معنای ثبت دامنه دقیقا با همان نام کلمه کلیدی است. به عنوان مثال دامنه tablet.ir دقیقا مشابه ترجمه انگلیسی عبارت تبلت است و میتواند امتیاز مناسبی از این جهت دریافت کند. البته در مورد EMD این توضیح را بدهم که این پارامتر به طور رسمی از طرف گوگل تایید نشده (مثل خیلی از موارد دیگر) و بر اساس بررسی متخصصین سئو معرفی شده است.

نکته بسیار مهم در مورد EMD

بسیاری از موارد و پارامترهایی که توسط افراد مختلف فعال در حوزه سئو استخراج و منتشر می شود بر اساس تجربیات شخصی آنهاست. من در مقالات قبلی سایت موضوعی با عنوان پارامترهای ترکیبی را مطرح کردم. منظور از پارامترهای ترکیبی، پارمترهایی است که بر روی هم تاثیر میگذارند و به همین جهت متخصصین سئو در تشخیص آنها دچار اشتباه میشوند.

به عنوان مثال بسیاری از افراد متخصص سئو معتقدند که هر چه تعداد سایتهای موجود بر روی یک سرور کمتر باشد، سایت نتیجه بهتری در گوگل میگیرد و این موضوع بر اساس آزمایشهایی که انجام شده است اثبات گردیده، واقعیت این است که گوگل پارامتری برای اندازه گیری تعداد سایتهای روی سرور ندارد و به این موضوع اهمیت نمی دهد بلکه گوگل به سرعت لود شدن صفحات سایت اهمیت می دهد و هر چه تعداد سایتهای روی یک سرور بیشتر باشد سایت کندتر خواهد شد. بنابراین پارامتر فوق گرچه در سئو تاثیر دارد اما خود متاثر از پارامتر دیگری است.

نظر من در مورد پارامتر EMD این است که گرچه مقالات زیادی در دنیا در مورد این پارامتر وجود دارد و افراد زیادی معتقدند که این پارامتر در امتیاز دامنه موثر است اما من حدس میزنم وجود دامنه ای دقیقا با نام کلمه کلیدی مورد نظر کاربر باعث خواهد شد که افراد بیشتری بر روی آن کلیک کنند و همین موضوع بر روی CTR سایت تاثیر میگذارد و به همین دلیل دامنه هایی که دقیقا با نام کلمه کلیدی ثبت شده اند نتایج بهتری در گوگل میگیرند.

نکته جالب دیگری که در مورد اینگونه دامنه ها وجود دارد این است که خریداری این دامنه ها به راحتی امکان پذیر نیست و بابت خریداری آنها در حالت معمول باید مبلغ قابل توجهی پرداخت شود.

نتیجه گیری

بنابراین با توجه به توضیحات فوق Exact Match Domain یا emd به معنای وجود یک دامنه با نام کلمه کلیدی خاص است که یکی از پارامترهایی است که طبق بررسی فعالان سئو گوگل برای آن اهمیت قائل است. گوگل بیش از 200 پارامتر مختلف برای امتیازدهی به صفحات اینترنتی دارد و صفحاتی که امتیاز بیشتری کسب کنند در رتبه بالاتری قرار میگیرند.

مطالب مرتبط
مطالب من را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
امتیاز:
captcha