cloaking چیست و چه کاربردی دارد؟

 دوشنبه 28 مرداد 1392

کلاکینگ، کلوکینگ یا cloacking (که به مدل های مختلف تلفظ می کنند) یکی از روش های اسپم از نظر گوگل است که جز معروفترین روش های سئو سیاه محسوب میشود.عبارت cloaking در لغت به معنای پنهان کاری است. گوگل همواره با روش های سئو کلاه سیاه مبارزه می کند و کلوکینگ یکی از این روشها است. در این مقاله میخواهم برخی از روش های کلوکینگ را به شما معرفی کنم.

cloaking چیست؟

به طور خلاصه cloacking به این معنی است که مطالب نشان داده شده سایت شما برای کاربران عادی و موتورهای جستجو متفاوت باشد. به عنوان مثال زمانی که روبات سایت گوگل به سایت شما مراجعه میکند اطلاعاتی در مورد آنتی ویروس به آن نشان دهید و این اطلاعات در گوگل ایندکس شود اما زمانی که افراد در مورد آنتی ویروس در گوگل جستجو می کنند و به سایت شما هدایت می شوند بنرهای تبلیغاتی مشاهده کنند.

این روش یکی از روش های سئو سیاه محسوب میشود و گوگل پاندا شدیدا با این موضوع مقابله می کند. در مقاله پیج رنک تقلبی هم به بازار آمد در این مورد توضیح دادم که عده ای با استفاده از روش cloacking اقدام به راه اندازی سایت هایی با پیج رنک های تقبلی می کنند با این هدف که لینک بفروشند. در واقع روش کار به این صورت است که اگر روبات موتور جستجو به آن دامنه مراجعه کند دامنه فوق به یک دامنه با رنک بالا منتقل می شود و رنک بالا میگیرد اما اگر افراد عادی به دامنه فوق بروند همان سایت را میبنند و فکرمیکنند که این سایت رنک بالایی دارد در حالیکه در واقعیت چنین نیست.

جالب است بدانید که کلاکینگ و اکثر روش های سئو کلاه سیاه اولین بار توسط شرکت های مطرح در دنیا ایجاد شده اند! به عنوان مثال کلاکینگ را اولین بار روزنامه نیویورک تایمز استفاده کرد، به این صورت که مقالات سایت را برای روبات گوگل نمایش می داد و می گذاشت که در گوگل ایندکس شوند، اما کاربران که از طریق گوگل به سایت مراجعه می کردند صفحه ای را مشاهده می کردند که از آنها میخواست عضو سایت شوند و مبلغی را بابت اشتراک روزنامه پرداخت کنند.

کلاکینگ cloaking چیست

روش های کلاکینگ cloaking

روش های بسیار زیادی برای cloacking وجود دارد که به صورت مفصل در دوره های آموزش سئو به آن پرداخته میشود. اما در اینجا به طور مختصر دو روش را بررسی می کنیم:

گوگلینگ Googling

گوگلینگ یکی از روش های مرسوم در کلاکینگ هست. در این روش سایت متقلب اطلاعات خود را از طریق گوگل جمع آوری میکند به این صورت که یک عبارت خاص را در گوگل جستجو کرده و نتایج آن را در سایت خود نمایش می دهد این موضوع باعث خواهد شد که محتوای صفحه فوق از نظر چگالی مناسب باشد و با ترکیب با سایر بخش های سایت، گوگل را فریب دهد و باعث شود که رتبه سایت در آن عبارت بهبود پیدا کند.

در واقع چنین سایتی محتوای با ارزشی ندارد و محتوای خود را از سایر سایت ها و گوگل جمع آوری میکند. گوگل پاندا شدیدا با این موضوع مقابله میکند اما کماکان سایت هایی هستند که از این روش اقدام به جذب بازدید کننده می کنند.

IP Delivery

سایت هایی که بر اساس مکان جغرافیایی کاربر اطلاعات متفاوتی را نمایش می دهند به نوعی در حال انجام کلوکینگ هستند که در برخی موارد جز موارد اسپم محسوب میشود. به عنوان مثال زبان سایت می تواند بر اساس IP کاربر تغییر پیدا کند. این روش علاوه بر اینکه مشکلاتی را برای موتور جستجو بوجود می آورد نهایتا باعث خواهد شد که سایت فوق نتیجه مناسبی نگیرد. بخصوص اگر URL سایت ثابت باشد که در این صورت فاجعه ای از نظر ورودی موتور جستجو بوجود خواهد آمد.

با وجود اینکه الگوریتم های گوگل رو به روز در حال پیشرفت هستند اما کماکان راه هایی برای فریب گوگل و سایر موتورهای جستجو وجود دارد که کلاکینگ یا cloacking هم یکی از آنهاست.

مطالب مرتبط
مطالب من را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
امتیاز:
captcha